fbpx
NaslovnicaCrna GoraOtvoren vrtić u Tuzima

Otvoren vrtić u Tuzima

Podgorica, (MINA) – Novi vrtić u Tuzima, u kome ima mjesta za više od 200 mališana, i čija je izgradnja koštala 1,7 miliona EUR, otvoren je danas.

Ministar prosvjete Damir Šehović rekao je da je to treći novi vrtić u posljednje dvije i po godine, ali i jedan od mnogih ako se računa adaptacije već postojećih objekata koji su pretvarani u vrtiće.

„Kao ministar i kao otac znam šta znači povjeriti na čuvanje svoje dijete i kakva očekivanja od nas imaju roditelji, te zaista dajemo sve od sebe da ta očekivanja i ispunimo“, rekao je Šehović na otvaranju vrtića.

On je najavio izgradnju škole na Karabuškom polju.

„U Kapitalnom budžetu predviđeno su sredstva za školu na Karabuškom polju, projekat je vrijednosti ne manje od dva miliona EUR, a pokrenut je proces eksproprijacije“, precizirao je Šehović.

Kako je dodao, ove godine se očekuje početak gradnje vrtića u Bloku 6.

On je saopštio da je u pripremi i novi projekat sa Bankom za razvoj savjeta Evrope u okviru koga će se u Glavnom gradu graditi još četiri nova vrtića, City kvartu, Zlatici, Tuškom putu i još jedan na Starom aerodromu vrijedna ukupno preko osam miliona EUR.


Šehović je istakao da Ministarstvo insistira ne samo na izgradnji objekata već i na posvećenom odnosu vaspitača i osoblja prema djeci.

„Naš cilj je dalje povećanje obuhvata predškolskim vaspitanjem. Sada smo na nivou od 73 odsto obuhvata djece preko tri godine, što je ogroman porast za svega nekoliko godina“, rekao je Šeović.

Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj rekao je da je zadovoljan zbog otvaranja novog vrtića u novoj opštini Tuzi, u kome će, kako je naveo stasavati generacije mališana i pripremati se da to mjesto učine ljepšim i boljim.

On je istakao da su u rekordnom roku završeni radovi na vrtiću, da su se u mandatu ove Vlade u Tuzima dešavale očigledne pozitivne promjene, i da su planirane nove investicije.

Direktor predškolske ustanove „Đina Vrbica“ Vuk Stanišić rekao je da je ta ustanova ponosna što u svom sastavu od ovog septembra ima i vaspitnu jedinicu „Naša radost“ u Tuzima.

On je kazao da će taj objekat podići kvalitet predškolskog obrazovanja u Tuzima.

Iz Ministarstva su saopštili da objekat sadrži 11 radnih soba planiranih za oko 200 djece, multifunkcionalni prostor, kuhinju, prostorije za zaposlene kao i ostale prateće sadržaje.

Kako su naveli, šest soba će biti namijenjeno potrebama vrtića, a pet radnih soba za dio jaslica.

Gradnja vrtića u Tuzima započeta je krajem maja.

Izvođač je bio EUROZOX, a stručni nadzor nad izvođenjem radova vršio doo URBI.PRO Iz Podgorice.

Najčitanije