fbpx
NaslovnicaCrna GoraParlament neće raspravljati o interpelaciji o radu Pažina

Parlament neće raspravljati o interpelaciji o radu Pažina

Podgorica, (MINA) – Poslanici crnogorskog parlamenta odbili su zahtjev Demokratskog fronta (DF) da Skupština raspravlja o interpelaciji o radu potpredsjednika Vlade za politički sistem i pravosuđe, Zorana Pažina.

Za takvu odluku glasala su 32 poslanika, 25 je bilo protiv a pet uzdržano.

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS), Marta Šćepanović obrazložila je da su na sjednici skupštinskog Odbora za pravosuđe i politički sistem raspravljali o interpelaciji i konstatovali da ona u formalnom i suštinskom smislu nema karakter interpelacije kao propisanog mehanizma parlamentarne kontrole rada Vlade.

„Propisano je da pitanje mora biti jasno formulisano i jasno obrazloženo, što ova interpelacija nema. Ni pitanje ni obrazloženje. Pitanje bi trebalo da se odnosi na konkretnu politiku iz nadležnosti a ova ne sadrži određeno pitanje već cijeli set stavova i konstatacija“, pojasnila je Šćepanović.

Poslanik DF, Milutin Đukanović, rekao je da, kao po običaju DPS ne želi da raspravlja o suštinskim stvarima društva.

„Ako postoji ijedna oblast, koja je degradirana do nepristojnosti to je oblast pravosuđa u Crnoj Gori. DF je podnio zahtjev za interpelaciju za pretresanja pitanja o radu Pažina. Imamo nezakonito vd stanje u Sudskom savjetu, vd stanje u tužilaštvu i imamo mimo Zakona izbor predsjednice Vrhovnog suda“, kazao je Đukanović.

On je dodao da je šest poslanika DPS-a tražilo da se o ovome ne raspravlja jer, kako je naveo, u sudaru sa argumentima DF-a će ostati poraženi.

„Teško je braniti ono što je radilo crnogorsko pravusuđe u protekle tri godine“, kazao je Đukanović.

Najčitanije

policija, saobraćajne nezgode u Crnoj Gori

Za 24 sata 13 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 13 saobraćajnih...