fbpx
NaslovnicaCrna GoraPavle Pejović osumnjičen u aferi muzej

Pavle Pejović osumnjičen u aferi muzej


Podgorica, (MINA) – Bivši direktor Narodnog muzeja Crne Gore na Cetinju Pavle Pejović osumnjičen je da je nesavjesnim radom omogućio da iz te ustanove nestane 2,9 hiljada predmeta, piše Dan.

Istragu o ovom predmetu vodi Osnovno državno tužilaštvo u Cetinju, gdje je Pejović saslušan u svojstvu osumnjičenog.

Portparol i državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju Duško Milanović, rekao je Danu da se krivični predmet tog tužilaštva, formiran po krivičnoj prijavi podnosioca A.B. iz Cetinja od 17. oktobra .2017. godine protiv odgovornih lica u Narodnom muzeju Crne Gore i Ministarstvu kulture nalazi u fazi izviđaja.

“U dosadašnjem toku postupka saslušan je u svojstvu osumnjičenog lica P.P. zbog krivičnog djela nesavjestan rad u službi iz čl.417, st.3 u vezi sa st.1 i 2 Krivičnog zakonika Crne Gore, kao i više lica u svojstvu svjedoka”, saopštio je Milanović.

Prethodno, u toku istrage, tužilaštvo je od Osnovnog suda u Cetinju tražilo odobrenje da se izvrši pretres stana koji koristi Pejović, ali i Petar Ćuković, koji je prije njega bio na mjestu direktora Narodnog muzeja.

Tužilac je smatrao da bi se tokom pretresa njihovih stanova možda mogao pronaći dio nestalih predmeta. Ipak, po ocjeni suda, te pretpostavke nijesu bile dovoljne da bi se mogao izdati nalog za pretresanje stanova.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...