fbpx
NaslovnicaCrna GoraPažin: Crna Gora ne očekuje da joj se gleda kroz prste

Pažin: Crna Gora ne očekuje da joj se gleda kroz prste

Podgorica, (MINA) – Crna Gora ne očekuje i ne želi da joj se gleda kroz prste, niti da bude primljena u Evropsku uniju (EU) prije nego što u potpunosti ispuni sve potrebne uslove za punopravno članstvo, poručio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin.

Šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orava uručio je danas Pažinu Izvještaj Evropske komisije (EK) o Crnoj Gori.

Pažin je kazao da bi Vlada, vjerovatno, neke stvari predstavila nešto drugačije, posebno u pogledu rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala i ostvarenja uslova za otvaranje posljednjeg preostalog poglavlja i za to bi, kako je naveo, dali odgovarajuće argumente.

„Ali, pravo je naših partnera u Briselu da daju svoje sopstveno viđenje napretka Crne Gore u prethodnom periodu, i mi to poštujemo“, rekao je Pažin na konferenciji za novinare.

On je kazao da u fokusu pažnje Vlade u narednom periodu biti oblasti u kojima su uočene slabosti.

„Crna Gora ne očekuje i ne želi da joj se gleda kroz prste, niti da bude primljena u EU prije nego što u potpunosti ispuni sve potrebne uslove za punopravno članstvo“, poručio je Pažin.

Kako je kazao, Crna Gora odgovorno prihvata posao koji je pred njom, i isto tako očekuje da njeni napori i rezultati budu prepoznati i blagovremeno potvrđeni.

„Članstvo Crne Gore u EU je moguće jedino ako smo za njega jednako zainteresovani i mi, i naši evropski partneri“, dodao je Pažin.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...