fbpx
NaslovnicaCrna GoraPerović: Predlog da se razgovara o preporukama VK bio nekorektan

Perović: Predlog da se razgovara o preporukama VK bio nekorektan

Podgorica, (MINA) – Predlog predstavnika Vlade da se razgovara o preporukama Venecijanske komisije bio je nekorektan, jer za četiri godine priče o zakonu o slobodi vjeroispovijesti nije održan nijedan zvanični sastanak sa crkvama i vjerskim zajednicama, kazao je rektor Cetinjske bogoslovije, Gojko Perović.

Iz Vlade su ranije saopštili da su imali susret sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve, ali da oni nijesu prihvatili dijalog o ispunjavanju preporuka Venecijanske komisije, uslovljavajući ga razgovorima i istvoremenim donošenjem zakona o restituciji crkvene imovine.

Perović smatra da ništa u vezi sa Predlogom zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica ne ide kako treba.

“Četiri godine priče o nacrtu, pa o predlogu zakona, a bez jednog jedinog zvaničnog sastanka predstavnika predlagača sa zainteresovanim crkvama i vjerskim zajednicama”, naveo je on, komentarišući inovirani tekst Predloga zakona.

Perović je agenciji MINA kazao da je zbog toga suvišno pitanje zašto na, kako je naveo, prvom i posljednjem sastanku, jedinom u četiri godine, od prije neki dan, nije prihvaćena priča o venecijanskim preporukama.

On ocjenjuje da je takav predlog bio elementarno nekorektan.

“Kako pričati o bilo kakvim principima zakonskog teksta u danima kada prvi čovjek drzave i vladajuće partije najavljuje neustavnu djelatnost po kojoj će sekularna partija “obnoviti crkvu”, naveo je Perović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Budva odbranila trofej

Podgorica, (MINA) - Odbojkaši Budve šesti put uzastopno osvojili su titulu prvaka Crne Gore. Budva...