fbpx
NaslovnicaCrna GoraPetković: Oslabljeni pružiće maksimum

Petković: Oslabljeni pružiće maksimum

Podgorica, (MINA) – Fudbalska reprezentacija Crne Gore bila oslabljena ili ne, komletna ili bez nekoliko standardnih igrača pružiće maksimum protiv Bugarske i Engleske i pokušati da ostvari što bolji rezultat, kazao je crnogorski golman Danijel Petković.

Crnogorska selekcija u nekompletnom sastavu počela je večeras pripreme za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora će na startu igrati sa Bugarskom 22. marta u Sofiji, dok će tri dana kasnije u Podgorici ugostiti Englesku.

Selektor Ljubiša Tumbaković na prvom treningu imao je samo osam igrača.

Trenirali su Stefan Mugoša, Danijel Petković, Vladimir Jovović , Luka Đorđević, Stefan Lončar, Risto Radunović, Nebojsa Kosović, Aleksandar Šćekić i Nikola Vukčević.

Petković je kazao da se prvi put od kada je reprezentaciji dešava da ne brani duži period.

“Malo je čudno, ali što se tiče mene osjećam se odlično, nijesam zabrint za svoju formu. Daću sve od sebe da se nametnem, ali šta selektor odluči tako će biti”, rekao je Petković na brifingu.

On je kazao da će crnogorska reprezentacija i na startu novog kvalifikacionog ciklusa izvjesno je biti oslabljena neigranjem Stevana Jovetića i Stefana Savića.

“To nije ništa novo, sa tim se susrećemo godinama. U prošlosti smo se susretali sa sličnim problemima uoču velikih utakmica, neke smo dobro rješavali, kao prethodni meč sa Engleskom. Daćemo sve od sebe i nadati se najboljem mogućem rezultatu”, kazao je Petković.

On je naglasio da je Bugarska u Ligi nacija ostavila dobar utisak.

“To je tvrda i dobro organizovana selekcija, bez zvijezda. Biće teško u Sofiji, ali pripremićemo se za njih. Oslabljeni smo, ali ko god bude igrao daće svoj maksimum. Pozvani smo tu da predstavimo reprezentaciju i svoju državu i to ćemo uraditi na najbolji način”, kazao je Petković.

Najčitanije