fbpx
NaslovnicaCrna GoraPipadnici jedanaestog kontingenta stigli u Avganistan

Pipadnici jedanaestog kontingenta stigli u Avganistan

Podgorica, (MINA) – Pripadnici jedanaestog kontingenta Vojske Crne Gore (VCG), njih 27, u misiji „Odlučna podrška“ stigli su u Avganistan, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Načelnik Generalštaba VCG, Dragutin Dakić, tokom ispraćaja, vojnicima je poželio uspješno ispunjavanje zadataka i častan povratak.

„Pred Vama je složen zadatak i očekujemo da opravdate već stvorenu sliku o našem vojniku u međunarodnom okruženju i da se trudite da postignete još bolje rezultate, pri tome razumijevajući različitosti i poštujući običaje drugih“, istakao je Dakić.

On je rekao da je u svemu tome važna podrška porodica, a koje će u njihovom odsustvu imati podršku Ministarstva i VCG.

Komandant kontingenta, Danko Kovačević, rekao je da su vojnici prošli šestomjesečnu zahtjevnu obuku i da je izgrađen čvrst vojnički kolektiv koji karakterišu stabilni međusobni odnosi i povjerenje.

„Sa sigurnošću mogu da kažem da će svaki pripadnik kontingenta dosljedno i profesionalno obavljati zadatke i opravdati ukazano povjerenje, onako kako to dolikuje pripadnicima VCG, promovišući vrijednosti crnogorske vojske koje proističu iz patriotizma, vojne tradicije i moralnog nasljeđa “, istakao je Kovačević.

Pripadnici jedanaestog kontingenta biće u misiji šest mjeseci.

Najčitanije