fbpx
NaslovnicaCrna GoraPodrška Bečiću za novi mandat

Podrška Bečiću za novi mandat

Podgorica, (MINA) – Opštinski odbori Demokratske Crne Gore jednoglasno su predložili da dosadašnji predsjednik stranke Aleksa Bečić bude kandidat za tu funkciju na predstojećem stranačkom kongresu, koji će biti odžan 25. maja.

Na sjednici Glavnog odbora, posljednjoj koja je održana u susret Drugom redovnom kongresu, kako je saopšteno, sumiran je i unutarpartijski postupak predlaganja kandidata za predsjednika Demokrata.

Iz Demokrata su kazali da su svi odbori na lokalnom nivou, saglasno Statutu i utvrđenim kriterijumima, održali sjednice na kojima su upoznali svoje članove sa odlukama prethodnog Glavnog odbora i nakon istog predložili moguće kandidate za predsjednika Demokratske Crne Gore.

„U kandidacionom postupku, u svim opštinskim organizacijama, za predsjedničkog kandidata Demokrata jednoglasno je predložen Aleksa Bečić“, navodi se u saopštenju.

GO je, dodaje se, potvrdio kandidaturu Bečića i kompletnu dokumentaciju sa zapisnicima sa sjednica opštinskih odbora proslijedio Kandidacionoj komisiji Drugog kongresa na dalji postupak.

Bečić je potpisao izjavu o prihvatanju kandidature i zahvalio na ljudskoj i političkoj podršci.

Kako je kazao, najlakše se prihvata i potpisuje kandidatura kad ih prvi put kandiduju za neku funkciju.

„Ja sam to učinio, jer sam predložen jednoglasno od svih vas i to meni kao čovjeku mnogo znači. Najvažnij razlog i ono što me uvijek ključno motiviše, i što me u konkretnom slučaju motivisalo da prihvatim kandidaturu za naredne četiri godine, jeste što je ovo jedna porodica“, rekao je Bečić.

On je kazao da procenti i mandati dolaze i prolaze.

„Ali, kad smo mi za četiri godine uspjeli da narastemo do ovih granica, a da pored snage i širenja kapaciteta ostanemo jedna velika porodica i, prije svega, prijatelji, pa onda partijske kolege, onda sam ja srećan i ispunjen čovjek i to me dominantno motiviše i ključno rukovodi da sa vama zajedno nastavim da nižemo ove uspjehe i da dođemo i do one pobjede koju svi čekamo”, istakao je Bečić.

Bečić, magistar ekonomskih nauka, osnivač je Demokratske Crne Gore.

Za predsjednika Demokrata izabran je na Prvom kongresu partije koji je održan 31. maja 2015. godine.

Najčitanije