fbpx
NaslovnicaCrna GoraPodrška u oblasti sporta i omladinske politike

Podrška u oblasti sporta i omladinske politike

Podgorica, (MINA) – Mladi, kao nosioci budućeg razvoja društva, biće u fokusu dalje saradnje Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država (SAD), saopšteno je na sastanu ministra sporta i mladih Nikole Janovića i američke ambasadorke u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke.

Janović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, istakao važnost saradnje između dvije države kroz različite projekte i programe sa ciljem razvijanja partnerstava u oblastima od značaja za jačanje kapaciteta institucija, kao i društva u cjelini.

„Ministarstvo sporta i mladih je u potpunosti posvećeno stvaranju uslova za intenzivniji razvoj i popularizaciju sporta u Crnoj Gori, kao i unapređenje položaja mladih, koji kroz zajedničke edukativne projekte i programe omladinskih razmjena i boravka u SAD, dobijaju šansu da prošire svoja znanja i kompetencije“, naglasio je Janović.

Rajzing Rajnke i Janović, kako je saopšteno, razgovarali su o intenziviranju saradnje kroz različite vidove podrške projektnim aktivnostima, edukativne programe, saradnji u oblasti sporta i podršci u razvoju omladinskih servisa.

„Na sastanku je istaknuto da će posebna pažnja biti posvećena nastavku informisanja javnosti, sa akcentom na mlade ljude, o procesu evroatlantskih integracija Crne Gore, i da će mladi kao nosioci budućeg razvoja društva biti u fokusu dalje saradnje između dvije države“, navodi se u saopštenju.

Najčitanije