fbpx
NaslovnicaCrna GoraPogrešne interpretacije Zakona pokušaj manipulisanja javnošću

Pogrešne interpretacije Zakona pokušaj manipulisanja javnošću

Podgorica, (MINA) – Pogrešne interpretacije Zakona o slobodi vjeroispovijesti pokušaj su manipulisanja javnošću, ocijenjeno je iz šavničkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Na današnjim sjednicama Izvršnog odbora (IO) i Opštinskog odbora (OO) DPS-a Šavnik, razmijenjeni su stavovi o političkim dešavanjima nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

„Iskazan je jedinstven stav da Crna Gora ima obavezu da svima obezbijedi poštovanje ljudskih prava, kao i da je sloboda misli i vjeroispovijesti imala i ima poseban značaj u heterogenom društvu kao što je Crna Gora“, navodi se u saopštenju.

Crna Gora, kako je ocijenjeno, od obnove nezavisnosti puno je uradila na očuvanju i unaprjeđenju vjerskih sloboda i uspostavljanju partnerskih odnosa sa vjerskim zajednicama.

„Namjerne pogrešne interpretacije Zakona o slobodi vjeroispovijesti i plasiranje teze da će se imovina SPC, “otimati”, dio je kampanje zamjene teza i pokušaja manipulisanja javnošću“, kazali su iz šavničkog odbora DPS-a.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije