fbpx
NaslovnicaCrna GoraPokrenuće postupak za ukidanje odluka o dodjeli stanova

Pokrenuće postupak za ukidanje odluka o dodjeli stanova

Podgorica, (MINA) – Demokratska Crna Gora pokrenuće postupak za ukidanje, kako se navodi, nezakonitih odluka o dodjeli stanova funkcionerima i državnim službenicima.

Kako je saopšteno, poslanici Demokratske Crne Gore već su podnijeli predlog za ocjenu ustavnosti Zakona o održavanju stambenih zgrada, koji, kako su naveli iz te partije, na mala vrata uvodi mogućnosti privilegovanja funkcionera i to uz diskriminisanje svih ostalih kategorija stanovništva.

Kako su kazali iz Demokratske Crne Gore, sa obzirom na to da je taj predlog potpisalo pet poslanika, on će se morati u hitnoj proceduri razmatrati.

“Demokratska Crna Gora pokrenuće i postupak ukidanja odluke o dodjeli stanova (Kemalu) Purišiću i (Dragoljubu) Draškoviću, kao i svima ostalim koji su nezakonito dobili stan od države pod privilegovanim uslovima”, kaže se u saopštenju.

Iz te partije rekli su da je prekršena Odluka o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera koji nalaže da se rješavanje stambenih potreba funkcionera vrši primjenom i kriterijuma postojeće stambene situacije.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...