fbpx
NaslovnicaCrna GoraPokrenuli postupak hitne nabavke vakcine 

Pokrenuli postupak hitne nabavke vakcine 

Podgorica, (MINA) – Montefarm je pokrenuo postupak hitne nabavke vakcine protiv hepatitisa B za djecu i odrasle, saopštio je njegov direktor, Radoman Dragaš.

Tender za tu vakcinu ni nakon trećeg pokušaja nije uspio, jer u sklopu javnog poziva nije bilo validnih ponuda, a jedina koja je dostavljenaa na posljednji tender imala je rok isporuke tek za sredinu oktobra, što nije bio u skladu sa pozivom.

Dragaš je kazao Pobjedi da su nadležne ustanove učinile sve što je u njihovoj moći da obezbijede potrebne i neophodne količine vakcine protiv hepatitisa B, ali da uprkos tome validnih ponuda nije bilo.

„Tenderske procedure su raspisivane na vrijeme, obezbijeđena su neophodna finansijska sredstva, a i period nabavke je proširen na tri godine kako bi mogli obezbijediti atraktivnost našeg malog tržišta“, rekao je Dragaš.

On je dodao da nema bojazni kada su u pitanju druge vakcine, jer prema izvještaju koji su zdravstvene ustanove dostavile Institutu za javno zdravlje, ostalih vakcina, a posebno onih koje su sa aspekta trenutne epidemiološke situacije u regionu najbitnije, ima u dovoljnim količinama i vakcinacija se odvija nesmetano u svim opštinama.

Najčitanije