fbpx
NaslovnicaCrna GoraPokrenut disciplinski postupak

Pokrenut disciplinski postupak

Podgorica, (MINA) – Uprava Specijalne psihijatrijske bolnice u Kotoru pokrenula je disciplinske postupke protiv smjenskog osoblja Sudskog odjeljenja te ustanove, kao i postupak raskida ugovora sa privatnom firmom Vector security system koja je angažovana za poslove obezbjeđenja na tom odjeljenju, piše Pobjeda.

To su prvi rezultati niza postupaka pokrenutih u bolnici nakon što je pacijent P.Đ. prije više od deset dana na svom Facebook profilu objavio fotografiju iz bolničke sobe na kojoj je on sa jednom obnaženom i drugom djelimično obnaženom djevojkom koja je bila u uniformi zdravstvenog radnika.

Slučaj pacijenta P.Đ. uzburkao je javnost, a do danas nije jasno kako su se dvije žene našle u zatvorenom dijelu bolnice, koje je, uz to, pod 24-satnim nadzorom.

Na Sudskom odjeljenju hospitalizovani su takozvani sudski pacijenti, počinioci najtežih krivičnih djela, zbog čega su oni pod drugačijim sistemom nadzora u odnosu na ostale kategorije pacijenata ove bolnice.

Kako je objašnjeno to podrazumijeva video-nadzor odjeljenja 24 sata, restriktivni režim posjeta pacijentima uz evidenciju svih posjeta u knjizi koju vodi firma koja je angažovana za obezbjeđenje.

U bolničku jedinicu, koja bi prema propisima trebalo da je strogo čuvana, osim sa glavnog ulaza može se ući i sa druge strane, to jeste iz kuhinje, i taj prilaz je, takođe, pod video-nadzorom, dok su svi prozori zaštićeni rešetkama.

Uprava policije i Tužilaštvo još nijesu saopštili da li će neko krivično ili na bilo koji drugi način odgovarati zbog ovog incidenta.

U postupku je utvrđeno da djevojke na spornoj fotografiji nijesu zaposlene u bolnici i da nijesu ni pacijentkinje.

Što se tiče objavljivanja sporne fotografije na Facebooku, nema elemenata krivičnog djela, kao ni prekršajnog.

Najčitanije