fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolaznici Programa osposobljavanja za rad u policiji dobrovoljno dali krv

Polaznici Programa osposobljavanja za rad u policiji dobrovoljno dali krv

Podgorica, (MINA) – Polaznici Programa osposobljavanja za rad u policiji, njih 70, dobrovoljno su dali krv, povodom Dana državnosti Crne Gore, i poručili da su ovim činom položili i ispit humanosti.

Savjetnik direktora Uprave policije, Jovica Rečević je rekao da je humanost čovjeka važna za svakog i dodao da će akcija dobrovoljnog davanja krvi učininiti život nekog od ugroženog građanina, boljim i srećnijim.

Rečević je kazao da će u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi i 70 polaznika programa za osposobljavanje doprinijeti najvažnijoj životnoj misiji, da budu potencijalni dobrotvori i da spase život koji je ugrožen.

„U susret Danu državnosti odlučili smo da lojalnost građanima i svojoj zemlji pokažemo dobrovoljnim davanjem krvi“, naveo je Rečević.

Prema njegovim riječima, ovo je poruka za sve koji mogu da računaju na njih koji u ime države štite ljudska prava i njihovu bezbjednost, i dodao da akcija za njega kao policijskog službenika ima posebnu vrijednost.

„Odziv polaznika programa, koji će nakon završetka obuka raditi u policijskoj organizaciji, dokaz je da su pored profesionalnih odnosa koje su savladali položili i najodgovorniji ispit, a to je humanost“, zaključio je Rečević.

Načelnica službe za kolekciju krvi Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore Nela Erakovic, kazala je da je ovo naljepši način da se počne sa kampanjom „Ljeto je doba darivanja“.

„Ovo su malo teži mjeseci što se tiče zaliha, jer ljudi idu na godišnje odmore, a potrebe su jednake zalihe kao i tokom godine“, istakla je Eraković.

Prema njenim riječima, akcije koje se održavaju u ovom periodu omogućavaju da zalihe krvi budu na zadovoljavajućem nivou i da se sa njima zbrinu urgentna stanja, vandredne situacije i redovni programi.

„Ovo je prva akcija MUP-a, a druga će biti organizovana povodom njihov dana koji će biti u oktobru“, navela je Eraković.

Ovom akcijom, kako je kazala Eraković, mladi polaznici, njih 70, dobrovoljnom donacijom krvi omugućiće da se zalihe održe stabilnim.

Program osposobljavanja za rad u policiji sprovode Uprava policije, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Vojska Crne Gore i Policijska akademija.

Najčitanije