fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolicija će obezbjeđivati okupljanja prijavljena u skladu sa Zakonom

Policija će obezbjeđivati okupljanja prijavljena u skladu sa Zakonom

Podgorica, (MINA) – Uprava policije će u skladu sa Zakonom i precizno definisanim procedurama nastaviti sa obezbjeđivanjem litija uz insistiranje na potpunom poštovanju jasnih obaveza i procedura i pojačanoj odgovornosti organizatora.

Oni su naveli da je odluka Uprave policije, donijeta u srijedu, rezultat sagledavanja prilika i ocjena rukovodilaca centara bezbjednosti jer Mitropolija crnogorsko – primorska i eparhije Srpske pravoslavne crkve nijesu prijavljavale javna okupljanja u skladu sa zakonom.

»Takođe, kako je saopšteno da crkvene strukture ne mogu kontrolisati okupljanje građana, ali i na osnovu konkretnih saznanja koja smo dobijali sa terena, zaključak starješina je bio logičan i saopšteni stavovi su u duhu obaveza propisanih procedura«, kaže se u saopštenju.

Oni su naveli da je sigurnost države i bezbjednost građana zajednički interes kao i ostvarivanje demokratskih prava svakog pojedinca.

»Cijeneći navedene okolnosti Uprava policije će u skladu sa zakonom i precizno definisanim procedurama nastaviti sa obezbjeđivanjem litija uz insistiranje na potpunom poštovanju jasnih obaveza i procedura i pojačanoj odgovornosti organizatora«, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije