fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolicija neće dozvoliti nenajavljeno okupljanje

Policija neće dozvoliti nenajavljeno okupljanje

Podgorica, (MINA) – Uprava policije saopštila je da neće dozvoliti održavanje neprijavljenog skupa u blizini štićenih objekata, i pozvala građane da poštuju zakone i da se uzdrže od izlaska na medijski najavljena okupljanja.

Demokratski front pozvao je večeras građane da se okupe ispred Skupštine sjutra u 11 sati, kada će početi rasprava o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Iz Uprave policije su saopštili da im nije podnijeta prijava za održavanje javnog okupljanja u Podgorici za sjutra.

„Svako eventualno okupljanje mimo odredbi Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama biće sankcionisano, te će organizator snositi zakonom predviđene posljedice“, poručili su iz Uprave policije.

Oni su pozvali građane da se „uzdrže od izlaska na medijski najavljena okupljanja i da poštuju pozitivne zakonske propise i odgovorno doprinosu očuvanju javnog reda i mira“.

„Policija neće dozvoliti okupljanja u blizini štićenih objekata a postupaće shodno svojim zakonskim ovlašćenjima u cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira, nesmetanog funkcionisanja državnih institucija i očuvanja lične, imovinske sigurnosti i bezbjednosti svih građana Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Najčitanije