fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolicija odlučna da se suprotstavi svim oblicima kriminala

Policija odlučna da se suprotstavi svim oblicima kriminala

Podgorica, (MINA) – Policija je pokazala čvrstu odlučnost da se suprotstavi svim oblicima kriminala, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić u razgovoru sa načelnikom Centra bezbjednosti Podgorica Milovanom Pavićevićem.

Nuhodžić je naveo da policijski službenici oduzimaju veću količinu narkotika i procesuiraju više osumnjičenih zbog ilegalnog posjedovanja oružja nego u ranijem periodu.

„U prevenciji i borbi protiv porodičnog nasilja potrebno je uložiti dodatne napore“, ocijenio je Nuhodžić.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, ukazao na značaj poštovanja ljudskih prava i humanog postupanja policijskih službenika prema osobama koje borave u pritvorskim prostorijama.

Pavićević je saopštio da je smanjen broj izvršenih krivičnih djela, a ujedno je i povećan procenat njihovog rasvjetljavanja.

On je naglasio da je poseban akcenat na preventivnom radu i proaktivnom djelovanju, što doprinosi afirmaciji uloge policije kao servisa građana koji brine o njihovoj bezbjednosti i zaštiti.

„Dogovoreno je da se u narednom periodu intenziviraju aktivnosti na poboljšanju neposredne komunikacije sa građanima, jer samo zajedno možemo da gradimo bezbjedno društvo“, rekli su iz Ministarstva.

Najčitanije

ODT Podgorica osnovno državno tužilaštvo, Viši sud, tunel

Tužilaštvo naložilo hapšenje osam policajaca zbog primanja mita

Podgorica, (MINA) - Osnovno državno tužilaštvo naložilo je hapšenje osam policijskih službenika Sektora granične...