fbpx
NaslovnicaCrna GoraNema novih saznanja o ubistvu Duška Jovanovića

Nema novih saznanja o ubistvu Duška Jovanovića

Podgorica, (MINA) – Premijer Duško Marković rekao je da nema nova saznanja o ubistvu glavnog urednika dnevnog lista Dan, Duška Jovanovića.

Odgovarajući na poslaničko pitanje predstavnika Kluba SNP-Demos Miodraga Lekića ima li novih saznanja o ubistvu Jovanovića, premijer je podsjetio da je slučaj zadobio sudsko razrješenje u kojem je jedna osoba procesuirana i osuđena na kaznu zatvora u trajanju od 19 godina.

„Na tome se nije stalo, već se u policiji i preduzimaju radnje u cilju pribavljanja saznanja, identifikacije i pronalaska ostalih izvršilaca i mogućih nalogodavaca tog krivičnog djela. Takođe se ne libim ni da vam saopštim da ja lično nemam nikakva nova saznanja o tom kriminalnom događaju. Da ih imam, budite uvjereni da bi državni organi bili obaviješteni istog časa“, kazao je Marković.

On je podsjetio da i dalje djeluje Komisija za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija.

„Upućujem vas na izvještaje Komisije, koji su javno dostupni. Ono što mogu da garantujem, to je da će državni organi u skladu sa zakonom propisanim obavezama, nastaviti da pružaju podršku Državnom tužilaštvu i drugim organima koji učestvuju u krivičnom postupku, naročito u dijelu otkrivanja krivičnih djela i pronalaženju njihovih učinilaca“, poručio je Marković.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...