fbpx
NaslovnicaCrna GoraPodržavaju održavanje vanredne sjednice i protesta

Podržavaju održavanje vanredne sjednice i protesta

Podgorica, (MINA) – Demokratski front (DF) podržava inicijativu Socijaldemokratske partije (SDP) o zakazivanju vanredne sjednice Skupštine i inicijativu o organizovanju opozicionih građanskih protesta na koje poziva koalicija URA i Demokrate.

Predsjedništvo DF na današnjoj sjednici konstatovalo je dramatičnost društveno političke situacije i ubrzano rušenje institucija sistema nakon afere „Koverta“.

Zato je, kako je ocijenjeno, neophodnost akcionog jedinstva opozicije oko svih institucionalnih i vaninstitucionalnih incijativa ono što građani očekuju.

„U tom pravcu Predsjedništvo DF-a obavještava javnost da je spremno da podrži inicijativu SDP-a o zakazivanju vanredne sjednice Skupštine, ali i inicijativu o organizovanju opozicionih građanskih protesta na koje ovih dana poziva koalicija „Za 21. vijek“, kaže se u saopštenju.

Predsjedništvo DF-a očekuje podršku za svoje inicijative koje će, kako su rekli, biti bazirane na ustavnim određenjima, a mogu doprinijeti razrešenju novonastale krize.

„Već danas će lideri DF-a zatražiti razgovor sa amabasadorom Evropske unije u Crnoj Gori Aviom Oravom kako bi razmijenili argumente i čuli jasan stav međunarodne zajednice o slučaju Koverta, kaže se u saopštenju.

Najčitanije