fbpx
NaslovnicaCrna GoraPopović i Mračević novi potpredsjednici

Popović i Mračević novi potpredsjednici

Podgorica, (MINA) – Proslavljena crnogorska rukometašica, Bojana Popović i dugogodišnji funkcioner Vaterpolo plivačkog saveza, Boro Mračević novi su potpredsednici Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK), odlučeno je na Skupštini te asocijacije.

Skupština je usvojila predlog da se za nove članove Upravnog odbora izaberu Radmila Petrović, Dejan Bajić i Rajko Kosić.

Oni su u UO zamijenili Zoricu Kovačević, Andriju Popovića i Vesnu Medenicu, koji zbog odredbi Zakona o sportu nijesu više mogli da obavljaju tu funkciju.

Kompletiran je i Nadzorni odbor imenovanjem Milivoja Raovića i Ratka Dedića za nove članove, umjesto Dejana Bajića i Mladena Rabrenovića.

Skupština je izabrala i Arbitražnu komisiju, u sastavu Petar Kapisoda, Vanja Mugoša, Vesna Medenica, Ivica Todorović, Radomir Nastić, Ljubiša Mišković, Radovan Miinić, Vesna Radonjić, Zorica Kovačević, Andrija Popović i Majda Mehmedović.

Usvojen je i prečišćen tekst Statuta COK, finansijski izvještaj za 2018. sa izvještajma Nadzornog odbora i Nezavisnog revizora, kao i finansijski plan za 2019. godinu.

Skupština je jednoglasno usvojila i Izvještaj o održanim Igrama malih zemalja Evrope, koje su ocijenjene kao izuzetno uspješne

Predsjednik Dušan Simonović podsjetio je da su gosti Crne Gore tokom Igara bili predsjednici Međunarodnog i Evropskog olimpijskog komiteta, brojni zvaničnici i državnici, ministri i predsjednici nacionalnih olimpijskih komiteta.

“Dobili smo komplimente za fantastuičnu organizaciju i ambijent koji su napravili gradovi domaćini. Čestitke i zahvalnist svima koji su bili dio složene organizacije, koja je odrađena na pravi način. Igre su koštale oko 2,2 miliona EUR. Ostao je dio duga, nadam se da ćemo uz pomoć Vlade ili kreditom to vratiti”, kazao je Simonović.

Sjednici je prisustvovao 41 delegat, od ukupno 54 koliko btoji Skupština.

Najčitanije

Uprava policije, budva, silovanje

Uhapšen osumnjičeni za silovanje

Podgorica, (MINA) – Službenici budvanske policije uhapsili su M.J. (21) iz Bijelog Polja osumnjičenog...