fbpx
NaslovnicaCrna GoraPopović: Igre u Tokiju najbolje do sada

Popović: Igre u Tokiju najbolje do sada

Podgorica, (MINA) – Pripreme za najveći svjetski sportski događaj teku planiranom dinamikom i već sada se može očekivati da će Tokio organizovati jednu od najboljih planetarnih manifestacija u istoriji, kazao je crnogorski šef misije a tom takmičenju, Andrija Popović.

Popović prisustvuje predolimpijskm seminaru šefova misija, u susret Olimpijskim igrama koje će od 24. jula do 9. avgusta 2020. godine biti održane u Tokiju.

Navodi se da u radu seminara učestvuju predstavnici svih 205 nacionalnih olimpijskih komiteta.

“Na trodnevnom seminaru, na plenarnim zasjedanjima, analiziraju se svi segmenti Igara i prateće procedure, informacije o sportovima, olimpijskom selu, smještaju, transportu, zatim logistika, dolasci i odlasci misija, ishrana sportista, kao i bezbjedonosne procedure”, piše u saopštenju Popovića, objavljenom na zvaničnom sajtu Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Navodi se da šefovi misija obilaze i kontrolišu sportska borilišta i olimpijsko selo, koje se sastoji od 21 nebodera sa 18 000 ležajeva i restoranom za 4 300 sportista.

“Vjerujemo da će se crnogorski sportisti kroz kvalifikacije izboriti za Olimpijske igre i kao i na ranijim igrama (u Pekingu, Londonu i Riju) u velikom broju nastupiti u Tokiju i ponovo nas obradovati uspjesima kao što je veličanstveno osvajanje srebrne medalje naših rukometašica u Londonu, ali i tri četvrta mjesta vaterpolista”, piše u saopštenju.

Najčitanije