fbpx
NaslovnicaCrna GoraPotpisali Sporazum o saradnji

Potpisali Sporazum o saradnji

Podgorica, (MINA) – Predstavnici Ministarstva kulture, Centralne banke (CBCG) i Narodnog muzeja Crne Gore potpisali su danas na Cetinju Sporazum o saradnji, kojim se uspostavlja dugoročna profesionalna saradnja, obogaćuje cjelovitost ponude Narodnog muzeja i doprinosi turističkoj promociji Muzeja novca.

Sporazumom su potpisali ministar kulture Aleksandar Bogdanović, guverner CBCG Radoje Žugić i direktorica Narodnog muzeja Anastazija Miranović.

Iz Ministarstva kulture je saopšteno da je Sporazumom predviđeno da Muzej novca CBCG od sada bude sastavni dio turističke ponude Narodnog muzeja, kao i zajednička organizacija različitih aktivnosti kulturnog i edukativnog karaktera, u cilju jačanja uloge institucija na podizanju društvene svijesti o značaju kulturnog nasljeđa i umjetničkog stvaralaštva.

“Sporazumom je definisana bliža saradnja između Ministarstva kulture i CBCG, uz mogućnost ustupanja zgrade Muzeja novca na korišćenje Ministarstvu, za organizaciju raznovrsnih sadržaja iz olasti kulture”, navodi se u saopštenju.

Bogdanović je kazao da je osnivanjem muzeja Muzeja novca, kao sastavnog dijela CBCG, obogaćena kultura ponuda Prijestonice Cetinje.

Najčitanije