fbpx
NaslovnicaCrna GoraPotpisan Protokol o saradnji

Potpisan Protokol o saradnji

Potpisan Protokol o saradnji

Podgorica, (MINA) – Predsjednici Odbora za evropske integracije crnogorske Skupštine i Odbora za evropske poslove Hrvatskog sabora, Adrijan Vuksanović i Domagoj Ivan Milošević, potpisali su danas u Zagrebu Protokol o saradnji.
Protokol, kako je objašnjeno, predviđa snažniji međuinstitucionalni dijalog i razmjenu informacija i stavova s ciljem zajedničkog djelovanja dva parlamenta na evropskom nivou, prenos stručnih iskustava iz procesa pristupanja EU i sprovođenja evropskog zakonodavstva, kao i promovisanje važnosti uloge nacionalnih parlamenata u procesu evropskih integracija.
Iz Skupštine je saopšteno da se delegacija crnogorskog Odbora danas susrela sa članicom Odbora za evropske poslove i nekadašnjom predsjednicom Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju EU, Vesnom Pusić, koja je predstavila funkcionisanje nekadašnjeg radnog tijela zaduženog za kontrolu procesa pristupanja Hrvatske, te iskustva saradnje i komunikacije u pretpristupnom periodu.
Na sastanku je ocijenjeno da su politička koordinacija i dalji rad na informisanju građana i nakon pristupanja EU, veoma važni.

Najčitanije