fbpx
NaslovnicaCrna GoraPotpisano šest ugovora za realizaciju projekata NVO

Potpisano šest ugovora za realizaciju projekata NVO

Podgorica, (MINA) – Ugovori za realizaciju projekata u oblasti reforme javne uprave sa šest nevladinih organizacija (NVO), u ukupnom iznosu od skoro 94 hiljade EUR, potpisani su danas u Ministarstvu javne uprave (MJU).

Iz MJU su kazali da će potpisnici ugovora projekte realizovati sa ciljem povećanja informisanosti, razumijevanja i znanja građana o procesu kreiranja javnih politika, veće transparentnosti organa, te povećanja povjerenja građana u rad javne uprave.

Predsjednica Komisije za raspodjelu sredstava, Mirjana Begović, istakla je da će projekti doprinijeti većem korišćenju dostupnih elektronskih usluga, ali i jačanju učešća građana u process kreiranja javnih politika.

Predstavnici NVO koji su dobili novac istakli su da je realizacija projekata dobra prilika za unapređenje odnosa Ministarstva i nevladinog sektora i uspostavljanje međusobne saradnje.

Kroz projekte prepoznat je i značaj lokalnih samouprava u pogledu pružanja usluga, što je, kako su ocijenili, važno za građane.

Ugovore su potpisali Centar za demokratiju i ljudska prava, Centar za razvoj nevladinih organizacija, Centar za mlade Proactive, Novi horizont, Bjelopoljski demokratski centar i Politikon mreža.

Iz MJU su naveli da je javni konkurs “e-demokratija – učestvuj, predloži, promijeni” jedna je od aktivnosti koja se realizuje sa ciljem jačanja dijaloga sa nevladinim sektorom kroz zajedničko djelovanje u pravcu ostvarenja strateških ciljeva Crne Gore.

Najčitanije

Minimalan trijumf Borusije

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borusije pobijedili su večeras u Dortmundu ekipu Pari Sen Žermena...