fbpx
NaslovnicaCrna GoraPozivaju na okupljanje 26. ispred Skupštine

Pozivaju na okupljanje 26. ispred Skupštine


Podgorica, (MINA) – Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević ocijenio da je, ukoliko režim ne povuče Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti, obaveza svih da se masovno okupe 26. decembra ispred Skupštine Crne Gore.

Crnogorski parlament počeće 24. decembra raspravu o devet tačaka dnevnog reda, među kojima i o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Glavni odbor (GO) DNP-a jednoglasno je zaključio da ta stranka i Demokratski front snažno podržavaju aktivnosti Mitropolije crnogorsko primorske i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori u odbrani i očuvanju osmovjekovnog duhovnog nasljeđa, na kojem je, kako su kazali, nastala istinska Crna Gora.

Knežević je zadužio predsjednike opštinskih odbora, članove GO, aktiviste i simpatizere iz Crne Gore da u subotu, 21. decembra dođu u Nikšiću.

“I da masovnim okupljanjem pošalju jasnu poruku da ostaju dosljedni proglasu vladike Joanikija sa Trojičindanskog sabora, da ćemo svojim životima, na čelu sa našim mitropolitom Amfilohijem, episkopima i sveštenstvom, braniti hramove, manastire, crkve i seoska groblja naših predaka”, kaže se u saopštenju DNP-a.

Navodi se da je Knežević istakao, da ukoliko se režim ne prizove pameti i povuče Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti, da je obaveza isto tako masovno okupljanje i 26. decembra ispred Skupštine Crne Gore, kako bismo učinili sve da se ovaj i ovakav diskriminatorski zakon povuče sa Dnevnog reda.

Zaključeno je da se formiraju odbori širom Crne Gore, koji bi činili sveštenstvo i vjerujući narod, u odbrani svih crkava i manastira Mitropolije crnogorsko primorske.

Najčitanije