fbpx
NaslovnicaCrna GoraPozvali MVP da hitno reaguje na dešavanja u Beogradu

Pozvali MVP da hitno reaguje na dešavanja u Beogradu

Podgorica, (MINA) – Liberalna partija (LP) pozvala je Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) da hitno reaguje povodom dešavanja ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu i pokušaje paljenja crnogorske zastave.

„Pozivamo MVP da hitno reaguje povodom agresivnih napada ostrašćene desnice, fizički i raznim pirotehničkim sredstvima, na crnogorsku ambasadu u inače kosmopolitskom Beogradu, kao i na pokušaje spaljivanja zastave na njoj, bez ikakve reakcije zvaničnih organa reda države domaćina“, saopteno je iz LP.

Navodi se da je, uz poruke mržnje koje su se čule i pozive na sukobe i nestanak Crne Gore, sami napad na teritoriju Crne Gore, što ambasada po svim međunarodnim standardima jeste, bio bi dovoljan razlog da se uputi najoštrija nota i upozorenje Beogradu i njihovom ambasadoru u Podgorici.

„Ako to izostane, crnogorska diplomatija gubi svaki svoj smisao“, naglasili su iz LP.

Iz te partije su poručili „onima koji su pokušali da izvedu ovaj militantni čin da su Crna Gora i njena zastava odoljele mnogim silama kroz vjekove, a crnogorska zastava ostala da se vijori slobodno, dok su svi oni pali u zaborav“.

„Pa će tako ostati i nakon ovog napada i pokušaja spaljivanja u Beogradu, dok je njihovo mjesto na otpadu istorije već obezbijeđeno“, dodaje se u saopštenju LP.

Treba se, kako su naveli iz te partije, sjetiti sa kakvim su elanom, od istih onih koji danas podržavaju takvu ostrašćenost i mržnju, nedavno proganjane i linčovane crnogorske diplomate zbog privatnih komentara na društvenim mrežama i ambasadori koji nijesu ćutali na takvu hajku.

„Pisanje na internetu proglašeno je zločinom mržnje i nasiljem, dok se fizički napad na ambasadu, pokušaj spljivanja zastave i zgrade kao i poziv radikalne desnice na rušenje susjedne države pokušava opravdati“, kazali su iz LP.

Prema njihovim riječima, mora biti svakome jasno da takve manipulacije više nikada neće proći.

„Te godine su odavno za nama, a Crna Gora nije ničija metla niti poligon za šovinističke igrarije“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije