Pratiće proteste u Crnoj Gori

316

Podgorica, (MINA) – Atlanski savez pratiće proteste u Crnoj Gori, ali u regionu, kako bi otkrio eventualnu umiješanost stranih elemenata, saopštio je predsjednik Atlanskog saveza Savo Kentera.

Kentera je, nakon brifinga koji je za medije organizovao Atlanski savez, kazao novinarima da je cilj da otkriju i razotrkriju uticaj stranih zemalja i miješanje u unutrašnja pitanja država.

Na pitanje da li će pratiti proteste u Crnoj Gori i regionu i otkrivati eventualne strane lemente, Kentera je odgovorio potvrdno.

On je objasnio da je Atlasnki savjet slučajno došao do određenih informacija u vezi sa protestima žutih prsluka u Parizu, ali da je njihov fokus na Crnoj Gori i regionu.

„Podrivanje naših političkih sistema i ostalih demokratskih sistema i otkrivanje svih onih koji na taj način pokušavaju da imaju upliv, oslabe sisteme i unesu haos i nerede u određenim zemljama je jedan od primarnih ciljeva“, objasnio je Kentera.

Na pitanje da li je moguće otkriti odakle dolaze hakerski napadi na televiziju Vijesti ali i na ostale medije u Crnoj Gori, on je kazao da se ne bi usudio da u ovom momentu eksplicitno govori o tome.

„Čini se da se radi o dobro osmišljenom napadu, tu se može raditi o različitim varijantama, gdje se mogu određene firme institucije, medijske kuće koristiti kao proksi za te napade “, rekao je Kentera.

On je poručio da je potrebna dubinska i kvalitetna analiza da bi se moglo konstatovati ko stoji iza tih napada.