fbpx
NaslovnicaCrna GoraPredložili trajni bojkot parlamenta

Predložili trajni bojkot parlamenta

Podgorica, (MINA) – Demokratska Crna Gora predložila je kompletnoj opoziciji trajni bojkot parlamenta do stvaranja uslova za fer izbore.

Iz te partije su predložili opoziciji da trajno napuste odbor za „kozmetičke“ izmjene izbornog zakona i da pristupe bojkotu svih jedinica lokalne samouprave u kojima je Demokratska partija socijalista (DPS) odnijela pobjedu „prikupljanjem i ulaganjem sredstava iz crnih fondova i nelegalno stečenih para“.

U Demokratskoj Crnoj Gori, u vezi sa snimkom koji je objavio predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, smatraju da su na vidjelo „isplivali dokazi o skandaloznom ponašanju državnih funkcionera i nelegalnom uzimanju enormnih suma novca“.

Prema njihovim riječima, decenijama je jasno kako DPS dobija izbore i kako finansira aktivnosti, a ovo je jedan od najupečatljivijih dokaza sistemske političke korupcije te partije.

„U tom skandaloznom slučaju finansiranja DPS-a crnim fondovima i umiješanosti generalnog sekretara Predsjednika Crne Gore u nelegalno, skandalozno i sramotno uzimanje enormne sume novca, predsjednik države mora podnijeti ostavku, a na DPS se mora primijeniti Zakon o krivičnoj odgovornosti pravnih lica i pokrenuti druge pravne procedure za preispitivanje dopuštenja njihovog daljeg djelovanja“, rekli su iz Demokratske Crne Gore.

Predsjednik Kluba poslanika Demokrata Boris Bogdanović, pozvao je Evropsku uniju (EU) da pošalje specijalnog izaslanika u Crnu Goru i da sačini Specijalni izvještaj o zarobljenosti institucija, jer, kako je naveo, nastupio je najradikalniji momenat političke krize, a kompromitacija institucija dostigla je vrhunac.

„Afera koja je tektonski potresla Crnu Goru, a u koju su umiješani najviši državni zvaničnici, govori ono što je već odavno poznato, da su institucije zarobljene, da nema mjerljivih učinaka u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala na visokom nivou, te da je korupcija zahvatila sve pore društvenog života“, kazao je Bogdanović.

Sa tim su, kako je dodao, upoznate i relevantne evropske i međunarodne institucije.

Najčitanije