fbpx
NaslovnicaCrna GoraPregled kod ljekara elektronski zakazalo 46,5 hiljada građana

Pregled kod ljekara elektronski zakazalo 46,5 hiljada građana


Podgorica, (MINA) – Pregled kog izabranog doktora do sada je elektronskim putem zakazalo 46,58 hiljada pacijenata, dok je 42,7 hiljada osiguranika dobilo PIN kod za pristup servisu, saopšteno je iz Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO).

Portparol FZO-a, Amer Ramusović, kazao je da se preko elektronskog servisa samo zakazuje „ePosjeta“, pri čemu se dalje u ustanovi bira vrsta pregleda u skladu sa potrebama pacijenata.

„Pregled kog izabranog doktora elektronskim putem do sada je zakazalo 46.580 pacijenata, dok je 42.696 osiguranika dobilo PIN kod za pristup servisu“, rekao je Ramusović agenciji MINA.

Građani od septembra prošle godine mogu zakazati pregled elektronskim putem kod svog doktora, bez odlaska u domove zdravlja, i to putem portala eZdravlje.me. Pristup portalu je moguć putem web adrese (www.ezdravlje.me) ili odgovarajuće mobilne aplikacije (eZdravlje.me).

Ramusović je saopštio da je portal eZdravlje.me do sada posjetilo 398,4 hiljade građana.

Prema njegovim riječima, servis eZakazivanje donosi brojne benefite građanima i zdravstvenim radnicima.

„Vjerujemo da boljim odzivom ljekara i saradnjom ustanova na primarnom nivou zavisi i odziv građana, pa se ovaj servis može u još značajnijoj mjeri koristiti“, naveo je Ramusović.

On je rekao da u tehničkom i dijelu korisničkog servisa nema nedostataka.

Ramusović je objasnio da je za pravilno funkcionisanje servisa bitno da ustanova precizno unosi planove rada.

„Jer ako nije ispoštovan taj preduslov, građani će putem servisa dobiti dezinformacije o radnom vremenu i slobodnim terminima kod svog izabranog doktora“, dodao je on.

Ramusović je ukazao da je elektronski servis (eZakazivanje), koji je razvio FZO, urađen za potrebe osiguranika Fonda koji ga koriste za zakazivanje pregleda kod izabranog doktora i ginekologa.

„Elektronski servis (Centralno zakazivanje), kreiran od Ministarstva zdravlja, servis je kojim izabrani doktori elektronskim putem kroz Integralni zdravstveni informacioni sistem zakazuju preglede kod specijaliste na sekundarnom i tercijarnom nivou za svoje pacijente“, pojasnio je Ramusović.

Najčitanije