fbpx
NaslovnicaCrna GoraPrijavljeno više od 1.100 atletičara 

Prijavljeno više od 1.100 atletičara 

Podgorica, (MINA) – Za učešće na internacionalnom Podgoričkom maratonu, koji će biti održan sjutra, prijavljeno je više od 1.100 takmičara iz 41 države, saopštila je Direkcija podgoričke manifestacije.

Podgorički maraton ove godine biće održan 25. put, a kao i prošle maratonci će proći kroz Golubovce, Mataguže i Tuzi.

Start i cilj maratona biće na podgoričkom Trgu nezavisnosti.

U okviru manifestacije biće održano Prvenstvo Crne Gore u maratonu i polumaratonu.

Podgorički maraton nalazi se u kalendaru Balkanske, Evropske i Svjetske atletske federacije (IAAF), a staza ima međunarodni sertifikat. Član je je i Udruženja profesionalnih maratona svijeta od 2010. godine, a nalazi se i u njegovom kalendaru.

U okviru manifestacije biće održane trke na putu- cesti, kao trke zadovoljstva, na pet i deset kilometara, za sve uzrasne kategorije.

Najavljeno je da će na Trgu nezavisnosti biti predstavljen projekat Dječija atletika za uzrast od 7 do 12 godina.

Na ovogodišnjem maratonu trčaće Drago Knežević i Drago Boroje iz Futoga koji su jedini do sada istrčali svih 24 maratona.

Najbolji rezultat u pethodnih 20 godina dva sata, 11 minuta i 41 sekundu, ostvario je Bugarin Petko Stefanov 1997. godine.

U ženskoj konkurenciji najbolji rezultat ima Olivera Jeftić (2:31,18) ostvaren 2009. godine. Prošle godine pobijedili su kenijski atletičari Abel Rop Kibet (2: 15, 29) i Koeč Čirono Ribi (2: 37,47).

Start maratona zakazan je za devet sati. 

Najčitanije