fbpx
NaslovnicaCrna GoraPrivremeni zastoj posljedica unutrašnjih izazova EU

Privremeni zastoj posljedica unutrašnjih izazova EU

Podgorica, (MINA) – Privremeni zastoj u procesu evropske integracije djelimično je odgovornost regiona, ali prvenstveno posljedica unutrašnjih izazova sa kojima se trenutno suočava Evropska unija (EU), ocijenio je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

On je, na sjednici Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, na kojoj je obavljeno konsultativno saslušanje o trenutnom stanju u procesu integracije Crne Gore u EU, kazao da je pred državom još dosta posla, ali da je spremna da sve obaveze ispuni do kraja.

“Za razliku od prošle, učinak ove godine je mnogo skromniji i došlo je do zastoja u cijelom regionu”, kazao je Darmanović.

Prema njegovim riječima, Zapadni Balkan nije nazadovao u reformama, ali je pažnja EU bila fokusirana na dešavanja unutar same Unije.

“Ima stavova da prvo treba riješiti unutrašnja pitanja, a onda govoriti o proširenju. To neće zaustaviti proces, ali ga može usporiti. Nadamo se da će nova Komisija i Evropski parlament dati novi impuls u dobrom smjeru”, naglasio je Darmanović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

EK: Izabrati predsjednika Vrhovnog suda

Podgorica, (MINA) – Izbor predsjednika Vrhovnog suda i napredak u izradi izmjena Zakona o...