fbpx
NaslovnicaCrna GoraPriznavanjem istine do potpunog mira

Priznavanjem istine do potpunog mira

Podgorica, (MINA) – Priznavanjem potpune i sudski utvrđene istine o genocidu u Srebrenici, kao i suočavanjem sa tom istinom stvaraju se uslovi za relaksaciju međunacionalnih odnosa kao ključnog uslova za uspostavljanje stabilnog i čvrstog mira, ocijenjeno je iz Bošnjačke stranke (BS).

Sjutra se navršavaju 24 godine od jednog od, kako su kazali, najvećih i najmonstruoznijih zločina novije svjetske istorije i jedne od najvećih tragedija cjelokupne savremene ljudske civilizacije, genocida u Srebrenici.

Kako su naveli, genocid u Srebrenici globalni je simbol stradanja i ljudskog bezumlja i dokaz da je nemoguće potpuno uništenje cijelog jednog naroda.

»Genocid kao takav mora biti nauk, prije svega bošnjačkom narodu, kao žrtvi genocida a zatim i srpskom narodu, u čije ime je izvršen i iz čijeg naroda su izvršioci genocida, te međunarodnoj zajednici, koja nije učinila dovoljno da ovaj genocid spriječi, da mora raditi na stvaranju efikasnijih mehanizama za sprječavanje ovakvih stradanja u budućnosti«, poručili su iz BS.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije