fbpx
NaslovnicaCrna GoraProtest pokreta Do slobode

Protest pokreta Do slobode


Podgorica, (MINA) – Protest pokreta „Do slobode“ trebalo bi da bude održan večeras ispred Vrhovnog i Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici.

Predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević, za kojim je raspisana potjernica, rekao je da će skup biti održan, iako režim preko Glavnog grada pokušava da ga zabrani.

Knežević je, u saopštenju medijima, rekao da je Pokret prijavio Upravi policije protestni skup.

»Da bismo dobili od Glavnog grada informaciju da oni ne mogu da izdaju odobrenje za postavljanje bine i video bima, putem kojeg planiram da se obratim i iznesem informacije o Vrhovnom državnom tužiocu koje posjedujem«, rekao je Knežević.

Kako je kazao, njima je rečeno da je još neko prijavio skup i da jedan od organizatora mora odustati da bi ovaj drugi održao skup.

»Nijesu htjeli da kažu ko je prijavio paralelni skup u isto vrijeme, pravdajući se da ne znaju. Takođe je rečeno da će oni ipak izdati odobrenje, ako im to bude rečeno iz Uprave policije«, naveo je Knežević.

Član Organizacionog odbora pokreta „Do slobode“, Božidar Jovanović, kazao je ranije da se nastavlja “izražavanje građanskog bunta, zbog uzurpacije državnih institucija i njihovog pretvaranja u poslugu režima, prije svih specijalnog državnog tužioca”.

“Pokret „Do slobode“ poziva sve građane, koji žele da učestvuju u oslobođenju Crne Gore od kriminalne hobotnice i korumpiranog istema da zajedno nastavimo ka cilju i natjeramo vrh režima i njegove pionire da se suoče sa posljedicama svojih činjenja“, kazao je Jovanović.

Najčitanije