fbpx
NaslovnicaCrna GoraProtiv Nikčević pokrenut disciplinski postupak

Protiv Nikčević pokrenut disciplinski postupak

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo vanjskih poslova pokrenulo je disciplinski postupak protiv predstavnice Ambasade Crne Gore u Turskoj Mirne Nikčević, zbog stavova i komentara na ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk /Facebook/.

Predstavnica crnogorske diplomatije uključila se na društvenoj mreži Fejsbuk u diskusiju o Trojičindanskom saboru, koji je u subotu održan ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) potvrdili su Vijestima da je protiv nje pokrenut disciplinski postupak.

Nikčević je Vijestima kazala da joj je “podvaljeno” i da od države očekuje da je zaštiti.

“Podvaljeno mi je i smatram da država treba da me zaštiti od prijetnji koje primam svakodnevno od neprijatelja crnogorskih nacionalnih interesa, prozapadnog, evroatlanskog usmjerenja, multikulturnih vrijednosti, državne nezavisnosti i suverenosti“, navela je ona.

Nikčević se izvinila svima čija su nacionalna i eventualno građanska osjećanja povrijeđena zbog objelodanjivanja te prepiske, koja, kako je navela, nije trebalo da ima javni karakter.

„Insistiram na ličnom stavu koji je shvaćen i interpretiran u najprizemnijem, najsirovijem smislu”, rekla je ona.

Nikčević je kazala da ima pravo na iznošenje mišljenja na društvenim mrežama i da se lični stavovi zaposlenih iznijeti u privatnoj i neformalnoj komunikaciji ne mogu identifikovati ili poistovjećivati sa zvaničnom politikom MVP.

Iz tog resora ogradili su se od njenih stavova i poručili da će preduzeti potrebne mjere kako bi se spriječilo slično ponašanje diplomata i drugih zaposlenih.

Zakonom o vanjskim poslovima propisano je da povrede službene dužnosti mogu biti lakše i teže, a među težima spada nedolično ili uvredljivo ponašanje prema građanima ili saradnicima.

Najčitanije

Nafta i dalje iznad 87 USD

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima...