fbpx
NaslovnicaCrna GoraPupović: Kvar na dalekovodu ne može biti otklonjen večeras

Pupović: Kvar na dalekovodu ne može biti otklonjen večeras

Podgorica, (MINA) – Kvar na dalekovodu „Budva – Bar”, zbog kojeg su područja Bara, Sutomora i Ulcinja od podne bez struje, ne može biti otklonjen večeras, saopštili su iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES).

Direktor Elektroprenosa u CGES-u, Jagoš Pupović, kazao je da, i pored napora ekipa koje su radile u vrlo teškim uslovima, kvarovi večeras neće biti sanirani.

On je u izjavi objavljenoj na Facebook stranici CGES-a kazao je da je zbog polomljenih stubova na 110 kV dalekovodu „Budva-Bar“ došlo do prekida u napajanju.

„U isto vrijeme došlo je do ispada i kvara na dalekovodi „Podgorica – Virpazar“, naveo je Pupović.

Prema njegovim riječima, ekipe CGES-a su izašle na teren i pokušale na sve načine da otklone kvarove.

„Međutim, zbog vrlo teške vremenske situacije, to nije bilo moguće. Oni su u večernjim satima locirali kvar, ali ga, s obzirom na vremenske uslove i mrak, nije moguće otkloniti prije jutra“, kazao je Pupović.

Kako je naveo, što se tiče dalekovoda „Budva – Bar“, ekipe nijesu mogle ništa da urade večeras osim da se povuku i da pređu na dalekovod „Podgorica -Virpazar“.

„Za naše ekipe je bilo vrlo teško i doći do lica mjesta i raditi na dalekovodu večeras, tako da pozivam naše potrošače na strpljenje i na razumijevanje, jer ljudi koji rade u ovakvim situacijama imaju velike pobleme“, dodao je Pupović.

On je rekao da će ekipe rano ujutru opet biti na terenu.

„Očekujemo da u ranim jutranjim satima Bar, Ulcinj i Sutomore dobiju napajanje“, kazao je Pupović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije