fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadović četvrti na rang listi

Radović četvrti na rang listi

Podgorica, (MINA) – Crnogorski paraolimpijac Filip Radović sa 1.652 boda zauzima četvrto mjesto na aprilskoj seniorskoj rang listi Svjetske para stoni tenis federacije, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta (POK).

Radović je, nakon trijumfa na Mastersu u Linjanu, došao do najboljeg plasmana u karijeri, u klasi S 10.

Čelnu poziciju zadržao je zvanični svjetski šampion, Poljak Patrik Čajnovski sa 1.851 bodom.

Drugo mjesto zauzima Dejvida Džejkobs iz Indonezije sa 1768, dok je treći Kinez Lian Hao sa 1697 bodova.

“Radović je i dalje prvi na listi juniora, igrača do 23 godine, ispred Francuza Matea Bohasa sa 1626 i Holanđanina Basa Hergelinka sa 1568 bodova”, piše u saopštenju.

Radović je kazao da je zadovoljan plasmanom na rang listi, navodeći da će sve uraditi da zadrži visok rejting do 30. marta naredne godine.

“Daću sve od sebe da zadržim visok rejting do kraja marta kada se zatvara lista i ostvarim svoj primarni cilj – plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju. Ovo će biti veoma zahtjevna godina, jer već narednog mjeseca očekuje me masters u Laškom, sigurno najkonkurentniji turnir na svijetu. Slijede turniri u Tokiju i Ostravi, a nastupiću i krajem juna na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca u finskom Lahtiju,gdje branim zlatnu medalju sa proslih igara u Đenovi“, rekao je Radović.

On je naglasio da će mu najveći izazov ove godine biti Evropsko seniorsko prvenstvo u Helsinborgu, od 16. do 21. septembra.

„Branim bronzanu medalju iz Laškog prije dvije godine. Na tom šampionatu ćemo, nakon što je Luka Bakić prošao kategorizaciju, biti veoma konkurentni i u ekipnom dijelu“, rekao je Radović.

Najčitanije

Čađenović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dosadašnji izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Vladimir Čađenović, izabran je...