fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadović i Kujović na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca

Radović i Kujović na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca


Podgorica, (MINA) – Crnu Goru će na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca u finskom Lahtiju od 27.do 30.juna predstavljati stonoteniser Filip Radović i dzudista Adnan Kujovic.

 Igre u olimpijskom centru Pajulahti okupiće više od 600 sportista iz preko 30 država koji će se takmičiti u osam sportova. 

Radović, koji se takmičio i prije dvije godine u Đenovi, nastupiće u starijoj grupi stonotenisera do 23 godine u kategoriji S10, dok će Kujović debitovati na međunarodnoj sceni u džudou za osobe sa smetnjama vida.

Takmičenje u džudou planirano je za petak. Radović će u petak i subotu prije podne igrati mečeve u pojedinavnoj konkurenciji, a u subotu popodne i nedjelju ekipni dio turnira.

foto: MINA

Džudista bjelopoljskog Favorita kazao je da mu je čast što je dobio priliku da predstavlja svoju državu na tako značajnom takmičenju osoba sa invaliditetom.

„Očekujem da ću ostvariti dobre rezultate u narednom periodu. Čini mi posebno zadovoljstvo što ću na jednom tako velikom takmičenju nositi zastavu svoje države. To je motiv više da u Lahtiju ostavrim dobar rezultat. Obećavam da ću uraditi sve što je do mene da iz Finske donesem makar bronzanu medalju“, kazao je Kujović agenciji MINA.

On je istakao da veliku zahvalnost duguje sparing partneru Matiji Joksimoviću na pomoći tokom priprema.

foto: MINA

Njegov trener, Enes Camić kazao je da su očekivanja od Kujovića velika. 

„Vjerujem da će ostvariti dobar rezultat i obradovati naš grad i državu Crnu Goru. Vema je marljiv, zalaže se maksimalno i vjerujem da će taj rad rezultirati i dobrim nastupom u Lahgiju“, kazao je Camić.

Crnogorski sportisti su prije dvije godine u Đenovi osvojili su četiri medalje – po dvije zlatne i srebrne.

Zlatni je bio Radović u singlu i ekipno sa Austrijancem Noom Rajnerom, dok je u dublu sa Dancem Mikelom Jensenom bio srebrni. 

Srebrom se okitio i plivač Ilija Tadić u trci na 100 metara slobodnim stilom. Nastup nasih sportista na Evropskim igrama se finansira sredstvima Ministarstva sporta opredijeljenim za program POK CG u 2019.godini.

Najčitanije