fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadović za olimpijsku vizu na turniru u Aleksandriji

Radović za olimpijsku vizu na turniru u Aleksandriji

 

Podgorica, (MINA) – Crnogorski stonoteniser Filip Radović nastupiće u subotu i nedjelju na sankcionisanom međunarodnom turniru koeficijenta 20 u egipatskoj Aleksandriji, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta (POK).

Vicešampion Evrope iz Helsingborga nastupom u Aleksandriji ispuniće i dodatni kriterijjm za plasman u Tokio, koji podrazumijeva ovavezu učešća na minimum četiri sankcionisana turnira i Evropskom prvenstvu.

“To je veoma važan turnir za mene na kojem mogu napraviti odlučujući korak ka direknom plasmanu na Paraolimpijske igre u Tokiju. Spreman sam, odradili smo odične pripreme u Rumuniji i Novom Sadu. Na turniru će nastupiti i moji direkni konkurenti za plasman na igre, iskusni sampioni, Čeh Ivan Karabec i Španac Ruiz Rejes. Daću sve od sebe”, kazao je Radović.

On je trenutno treći igrač svijeta, a plasman na Paraolimpijske igre direktno će izboriti šest najboljerangiranih na svjetskoj listi zaključno sa 31. martom.

Na igre su se već plasirali prvaci Evrope, Amerike, Azije, Afrike i Okeanije. Nastup Radovića u Aleksandriji finansira se po programu POK, koji je podržalo Ministarstva sporta i mladih u 2020. godini.

Najčitanije

Ekspertiza Ukrajine u oblasti e-usluga model kako treba djelovati

Podgorica, (MINA) - Stručnost i ekspertiza Ukrajine u oblasti e-usluga i digitalne transformacije predstavlja...