fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadulović: Predstoji nam teška godina

Radulović: Predstoji nam teška godina

Podgorica, (MINA) – Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK) predstoji teška godina, jer je to jedan od ključnih subjekata za omogućavanje društvenog konsenzusa u vezi sa legalnošću i legitimnošću izbornog procesa, ocijenio je novoizabrani predsjednik Savjeta Agencije, Momčilo Radulović.

On je danas, većinom glasova Savjeta, izabran za predsjednika tog tijela.

Savjet je na početku sjednice odbio da na dnevni red uvrsti inicijativu za formiranje radne grupe za kontrolu postupanja direktora Agencije Sretena Radonjića koji se odnosi na provjeru kartona onih koji su dobili stanove ili stambene kredite pod povoljnim uslovima.

Inicijativu su podnijeli Institut alternativa i Centar za građansko obrazovanje, a za njeno uvrštavanje u dnevni red glasao je samo član Savjeta Zlatko Vujović.

Radulović je kazao da je inicijativu vidio tek danas, i poručio da ni ubuduće neće podržati nijednu koja nije podnijeta u razumnom roku.

On je rekao da će Savjet, nakon što dobije detaljne informacije od Agencije, o Inicijativi raspravljati na narednoj sjednici koja će biti održana do 10. septembra, i na čijem će dnevnom redu biti i predlog budžeta ASK-a.

Vujović je kazao da smatra da dodjela kredita po povlašćenim uslovima itekako može uticati na integritet javnih funikcionera.

„Svakako da može, posebno kada govorimo o nekim instancama kao što je sudska, koja odlučuje o konkretnim potencijalnim slučajevima onih koji dodjeljuju taj stambeni kredit“, rekao je Vujović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije