fbpx
NaslovnicaCrna GoraRaičević i Živković pušteni da se brane sa slobode

Raičević i Živković pušteni da se brane sa slobode

Podgorica, (MINA) – Novinari Gojko Raičević i Dražen Živković, koji su bili uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivična djela panike i nereda, pušteni su danas da se brane sa slobode.

To je, nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, saopštio njihov advokat Vladan Bojić, navodeći da nema elemenata krivičnog djela koje im se stavlja na teret.

Policija u Podgorici uhapsila je sinoć Živkovića i Raičevića zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje panike i nereda, saopštila je Uprava policije.

Živković je kao glavni i odgovorni urednik portala “Borba”, počinio ovo krivično djelo na način što je, kako se sumnja,izazvao paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vijesti u vezi sa događajem u Vila Gorica u Podgorici a bez prethodne provjere informacije.

Raičević je, sumnja se, kao glavni i odgovorni urednik portala “IN4S”, izvršio ovo krivično djelo na isti način, objavljivanjem lažne vijesti na tom portalu.

Uprava policije saopštila je ranije da su aposlutno netaćne informacije da je u nedjelju u Vili Gorica u Podgorici odjeknula eksplozija i da bezbjednosne službe sumnjaju na pokušaj diverzije.

Najčitanije