fbpx
NaslovnicaCrna GoraRepeša: Nije još gotovo

Repeša: Nije još gotovo


Podgorica, (MINA) – Crvena zvezda poslije dvije odigrane utakmice ima ogromnu prednost, ali ništa još nije gotovo, kazao je trener podgoričkih košarkaša Jasmin Repeša.

Budućnost i Crvena zvezda odigraće sjutra u Podgorici treću utakmicu finala plej-ofa ABA lige. Repeša je kazao da je uvjeren da će njegov tim u srijedu izgledati drugačie i mnogo bolje odigrati utakmicu.

Najbitnije je sada povratiti samopouzdanje koje je poljuljano. U domaćinskoj atmosferi možemo do pobjede. Ogromna je Zvezdina prednost, ali ništa nije gotovo“, kazao je Repeša na konferenciji za novinare.

On je istakao da Budućnost ne samo da gubi 2:0 u seriji, već su iza nje mečevi u kojima većim dijelom nije igrala dobro.

„Mentalno nijesmo odreagovali kako je trebalo u nekim momentima. Stabilnost u igri nije zadržana, ušli smo u ponor koji je bio neviđen, da se nije moglo pogoditi slobodno bacanje, a kamoli šta drugo. Kada se povede 15 ili 20 razlike, da šutnete nogom lopta ulazi u koš. Tako se i Zvezdini procenti realizacije razlikuju kad su u egali. Previše smo napravili tehničko-taktičkih grešaka, neki u dekoncentraciji, neki ispadanjem iz sistema igre bez ikakvog razloga. A neki i zbog nedovoljne fizičke prisutnosti, jer nijesmo igrali tvrdo kako treba igrati finale“, rekao je Repeša.

On je kazao da ekipa zna gdje je griješila i da vjeruje da ih može otkloniti. Repeša je podsjetio da nije prvi put da kao trener bude u situacijama koje su izgledale bezizlazno.

„Treba biti optimista i igrati puno bolje da se pobijedi tim sa toliko samopouzdanja. Želim fokus samo na meč u srijedu, da svi igrači pruže maksimum“, rekao je Repeša.

On je podsjetio da je vjerovao da će pobijediti makar jednom u Beogradu.

„Koncentracija i fokus moraju da se podrazumijevaju na ovom nivou, za jednog profesionalca. To je tako, minimum koji se mora imati, svakog dana na svoj posao, posebno u finalu. To su nedopustive greške. Zaokreti i promjene su se dešavali isključivo na naše greške. Dešavao nam se tajming kriza u najgorim trenucima, trojke u posljednjim sekundama i u prvom napadu u narednoj četvrtini. Trojke na našu grešku, to kažem uz puni respekt prema Zvezdi“, rekao je Repeša.

On je negirao da je pristup Edvina Džeksona ili Norisa Kola u finalnoj seriji sumnjiv.

„Pitanje je koliko su atmosfera i okruženje na neki način novo za njih. Igra se treća utakmica na našem terenu i to bi trebala da bude velika razlika u odnosu na prethodni. Siguran sam da će naša publika prepoznati momenat da nam pruži pomoć. Zahvaliću im na podršci tokom sezone. Želim da zamolim navijače da ispoštuju protivnika. Da ne dožive igrači Zvezde ono što smo mi doživljavali. Takva atmosfera je onda prava podgorička, crnogorska“, rekao je Repeša.

On očekuje reakciju svoje ekipe zbog poštovanja prema publici. „Prema poslodavcima, jer je malo sredina u Evropi koje to redovno isplaćuju zarade, kao u Budućnosti. Prema imidžu i prema ličnom ponosu. Vjerujem da ćemo u prvih pet minuta pokazati gdje smo i na čemu smo“, kazao je Repeša.

Plejmejker Nemanja Gordić kazao je da ukoliko Budućnost Voli želi pozitivan ishod u trećem meču mora popraviti što više stvari.

„Mnogo je onoga što možemo popraviti, ako to učinimo, imamo sjajne šanse da pobijedimo. Moramo prije svega igrati bolju odbranu, primili smo previše poena, dozvoljavali Crvenoj zvezdi da postiže poene u seriji. Sticanjem samopouzdanja Crvena zvezda je pogađala u visokim procentima. Moramo fizički jače i čvršće“, rekao je Gordić.

On je istakao da, ukoliko ubjedljivi porazi od Crvene zvezde nijesu motiv, da ne znam šta jeste.

„Igramo finale i normalno je da postoji pritisak. Satjerani smo uza zid, gubimo 2:0, ali treba da iskoristimo taj pritisak i sve što se dešava, da to kanališemo u motiv, veliku želju. Prije svega da pametno igramo. Ono što bih volio je da nama navijači pruže pravu podršku, da se od toga ne pravi nepotrebna tenzija. Ispravljanjem grešaka koje možemo, imamo velike šanse da smanjimo na 2:1“, rekao je Gordić.

On je naglasio da su navijači veliki faktor i da je podgoričkom klubu potrebna pomoć kao nikada do sada. Gordić nije želio da govori o problemima Crvene zvezde sa povredama, navodeći da treba biti fokusiran na sebe i svoj tim.

Crvena zvezda je prvi meč dobila 91:72, dok je u drugom slavila 107:69. U finalu igra se na tri pobjede. Duel u dvorani Morača počeće u 19 sati. 

Najčitanije