fbpx
NaslovnicaCrna GoraRTNK dobija prostor u Domu revolucije

RTNK dobija prostor u Domu revolucije

Nikšić, (MINA) – Radio-televizija Nikšić (RTNK) dobila je u nezavršenom objektu Doma revolucije u centru grada na korišćenje oko 1,41 hiljadu metara kvadratnih poslovnog prostora, koji u roku od dvije godine treba da rekonstruiše i opremi.

Odbornici nikšićke Skupštine podržali su jednoglasno takav predlog gradske uprave, uz obrazloženje da lokalnom javnom emiteru, Opština kao njegov osnivač, treba da obezbijedi adekvatan prostor za rad.

U odluci se navodi da se RTNK daje na korišćenje bez naknade dio u prizemlju Doma revolucije površine 595 metara kvadratnih, na prvom spratu dio površine od 452 kvadrata i na drugom spratu dio od 366 kvadrata.

Skupština je usvojila odluku i da RTNK može izdati u zakup dio datog prostora, ukoliko uprava te informativne kuće procijeni da raspolažu sa viškom kvadrata.

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS), Dragan Turčinović, ocijenio je da je takva odluka ispravna i iz razloga što je RTNK postala prepoznatljiv i omiljeni medij brojnih gledalaca.

“Gledanost programa RTNK povećan je za 66 odsto, a svoj rad obogatili su i pokretanjem portala”, naveo je Turčinović na sjednici Skupštine.

I odbornica DPS, Andrijana Jovović Bulajić, pozdravila je odluku da se RTNK, nakon rekonstrukcije, preseli u Dom revolucije, jer su zbog skučenog i neadekvatnog prostora zaposleni do sada imali svakodnevne organizacione i tehničke probleme.

“Davanje tog prostora je opravdano, jer je u javnom interesu, efikasnije i sveobuhvatnije obavljanje djelatnosti lokalnog javnog emitera”, navela je Jovović Bulajić.

I prema prvobitnom planu, kada je 1988. godine započela gradnja, do nedavno ruiniranog zdanja, Doma revolucije, kako je podsjetila, bio je predviđen prostor za formiranje Radio – televizijskog centra.

Odbornici su na 17. sjednici Skupštine Opštine Nikšić, usvojili oko 20 predloženih odluka sa dnevnog reda, koje su se, najvećim dijelom, odnosile na imovinsko-pravne oblasti.

Skupština je usvojila i predloge odluka o lokalnim komunalnim taksama i porezu na dohodak fizičkih lica, što je bilo neophodno, kako je obrazložila sekretar opštinskog Sekretarijata za finansije, razvoj i preduzetništvo, Sanija Fatić, kako bi bili u skladu sa zakonom.

Usvajanju Nacrta odluka, navela je Fatić, prethodile su i javne rasprave.

Najčitanije