fbpx
NaslovnicaCrna GoraSačuvati vode od otpada

Sačuvati vode od otpada

Podgorica, (MINA) – Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) i Ekološki pokret Ozon realizovali su akciju uklanjanja otpada sa rešetki u Norinu, čiji je cilj, kako je saopšteno, skratanje pažnje javnosti na potrebu zaštite nikšićkih rijeka i jezera od nekontrolisanog odlaganja otpada.

Direktor Hidroelektrane (HE) „Perućica”, Dragan Čizmović, kazao je da su današnjom akcijom željeli ukazati na potrebu odgovornog odnosa prema nikšićkim akumulacijama, koje su kao i svi vodni resursi, nažalost, često mjesto gdje nesavjesne osobe odlažu otpad.

„Osim toga, uklanjanjem otpada sa rešetki na Norinu poboljšaće se i protok vode, što je veoma važno za našu proizvodnju”, rekao je Čizmović.

Direktor Ozona Aleksandar Perović istakao je da je veoma važno poslati poruku građanima o potrebi uspostavljanja pravilnog sistema upravljanja otpadom i zaštite rijeka i jezera od zagađivanja različitim vrstama otpada.

„Rešetke na Norinu su ogledalo odnosa prema vodama ali i alarm da se konačno pokušamo osloboditi pogrešnih navika“, kazao je Perović.

On je ocijenio da je problematika nekontrolisanog odlaganja otpada više kulturološki i sociološki problem.

„Shodno tome, moramo se izboriti za uslove života dostojne vijeka u kojem živimo”, poručio je Perović –

Kako je saopšteno iz Ozona, osim uklanjanja otpada sa rešetki na Norinu, radnici EPCG su očistili i okolinu kanala.

Akciju je realizoivana u saradnji sa licenciranom firmom Planirar.

Najčitanije

EK: Izabrati predsjednika Vrhovnog suda

Podgorica, (MINA) – Izbor predsjednika Vrhovnog suda i napredak u izradi izmjena Zakona o...