fbpx
NaslovnicaCrna GoraSaslušaće mišljenje roditelja, predlog će razmatrati na Upravnom odboru

Saslušaće mišljenje roditelja, predlog će razmatrati na Upravnom odboru

Podgorica, (MINA) – Javna predškolska ustanova (JPU), „Đina Vrbica“ saslušaće mišljenje roditelja povodom predloga o izmjeni režima ishrane i spavanja i razmatrati ga na Upravnom odboru, kazao je direktor, Vuk Stanišić.

On je kazao da u narednih mjesec neće biti uvođene nikakve promjene a nakon toga će se sačiniti detaljan predlog koji razmatrati Upravni odbor Ustanove.

Kada je riječ o ishrani, on je pojasnio da je predloženo samo povećanje razmaka između obroka.

„Odnosno, umjesto da doručak bude oko devet sati, a ručak iza 11 sati odnosno svega dva – dva ipo sata kasnije, sada je predloženo da doručak bude u slično vrijeme tj. između osam sati i 30 minuta i devet sati, užina oko 11 sati, a ručak oko 13“, kazao je Stanišić

Govoreći o odmorima, on je pojasnio da je ideja bila da samo u starijim grupama spavaju ona djeca koja budu željela, dok bi ostala djeca iz starijih grupa provodila vrijeme u mirnim aktivnostima.

„Dakle, ideja o promjeni režima odmora i spavanja se odnosi prvenstveno na starije grupe. U srednjim grupama eventualno bi mogla postojati ta mogućnost, ali samo u slučajevima izričitih zahtjeva i saglasnosti roditelja“, naveo je Stanišić.

On je dodao da će saslušati mišljenja stručnjaka, napraviti konačni predlog za Upravni odbor a da će roditelji o svemu biti blagovremeno informisani.

„Napominjemo da je gore navedeno, predloženo upravo u najboljem interesu djece, da se poklapa sa preporukama Svejtske zdravstvene organizacije, kao i da su ovakvi predlozi prethodnih godina dolazili upravo od roditelja i roditeljskih udruženja“, kazao je Stanišić.

On je rekao da nema sumnje da je jedina ispravna ona odluka koja je proizvod stava kako uprave, tako i drugih uključenih strana, „pa ćemo u narednom periodu komunicirati sa javnošću na ovu temu, kao i roditeljima djece koja pohađaju ustanovu „Đina Vrbica““.

Najčitanije