fbpx
NaslovnicaCrna GoraSavjet RTCG promijenio Statut

Savjet RTCG promijenio Statut

Podgorica, (MINA) – Savjet Javnog servisa izmijenio je u septembru, na elektronskoj sjednici, Statut te medijske kuće.

Jedna od najvažnijih novina je da to tijelo može da pokrene disciplinski postupak protiv generalnog direktora Radio Televizije Crne Gore (RTCG), i to na pisani zahtjev koji može podnijeti bilo koji član Savjeta, „a na osnovu saznanja da je učinjena povreda radne obaveze“, saznaje Pobjeda.

Generalni direktor RTCG Božidar Šundić nije zadodovljan ovakvim izmjenama i smatra da su one ogroman pritisak na menadžement.

“Osnovno je pitanje zašto je došlo do mijenjanja Statuta u ovom trenutku. Ako je i trebalo
doći do promjena svakako da su morali učestvovati menadžment RTCG, generalni direktor RTCG i Ministarstvo kulture”, kazao je Šundić Pobjedi,

On je kazao da je shodno dosadašnjoj praksi, uvijek bilo ako nešto treba da se promijeni u Statutu da se svi ovi organi uključe da bi se došlo do najboljeg rješenja za ovu medijsku kuću.

“Ovog puta je to izostalo, promijenjeni su određeni članovi kojima se vrši ogromnii pritisak na menadžement”, rekao je Šundić za Pobjedu.

Predsjednika Savjeta Javnog servisa Ivana Jovetića ne čudi ovakav Šundićev stav, ali ističe da „unapređenje Statuta nije nikakav pritisak na menadžment“ već, kako tvrdi, definisanje odnosa i osnaživanje modela rada.

Najčitanije