fbpx
NaslovnicaCrna GoraSud nije prihvatio ni dokaze SDT-a 

Sud nije prihvatio ni dokaze SDT-a 

Podgorica, (MINA) – Vijeće Višeg suda u Podgorici odbilo je da u dokaze, u slučaju pokušaja terorizma, uvrsti snimke koje je dostavilo Specijalno državno tužilaštvo (SDT), uz obrazloženje da to nije moguće u ovoj fazi postupka.

U Višem sudu danas je trebalo da budu iznesene završne riječi, ali je to odgođeno za sjutra.

SDT je, prije početka današnjeg pretresa, sudu dostavilo dva snimka izjave svjedoka saradnika Saše Sinđelića koji su objavljeni na dva crnogorska portala.

“Povodom dopisa SDT i dostavljenih snimaka, Vijeće ukazuje da je istog stava kao na jučerašnjem pretresu da se u ovoj fazi ne mogu predlagati novi dokazi već da će se predloženi snimci cijeniti kao razlog za eventulano preotvaranje glavnog pretresa, ali nakon iznošenja završnih riječi”, saopštila je sudija Suzana Mugoša.

Ona je objasnila da Zakonom o krivičnom postupku nije predviđeno otvaranje dopune dokaznog postupka, već da je jedino moguće nakon iznošenja završnih riječi.

Govoreći o podnesku jedne od optuženih Branke Milić u kojem je navela da ne daje saglasnost braniocima da je brane u postupku dok se nadležno vijeće ne izjasni o dokazu koje je dostavila odbrana, Mugoša je kazala da se sud na ovaj način ne može ucjenjivati.

“Kako se radi o optuženoj kojoj se sudi u odsustvu, Vijeće će dostaviti spise predsjedniku suda radi postavljanja branioca po službenoj dužnosti“, rekla je Mugoša.

Na današnje ročište nijesu došli advokati odbrane Dražen Medojević, Miroje Jovanović, Dušan Radosavljević, Nikola Medojević, Nikola Bulatović.

Vijeće suda je pozvalo optužene Milana Kneževića, Andriju Mandića, Kristinu Hristić, Mihajla Čađenovića i Dragana Maksića da angažuju druge branioce ukoliko žele, s obzirom da im odbrana nije obavezna, a njihovi izabrani branioci napustili prethodni pretres, a na današnji nijesu došli.

Suđenje će biti nastavljeno sjutra u 11 sati.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Optužnicom su obuhvaćena i lideri Demokratskog front (DF) Mandić i Knežević, kao i Čađenović, vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...