fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠehović: Sporazum za budućnost je platforma za prošlost

Šehović: Sporazum za budućnost je platforma za prošlost


Podgorica, (MINA) – Sporazum za budućnost, koji su potpisali svi opozicioni poslanici i organizatori protesta, platforma je za duboku prošlost i vraćanje Crne Gore u pretpolitičko doba, ocijenio je potpredsjednik Socijaldemokrata Crne Gore, Damir Šehović.

On je kazao da su to zahtjevi koji vode vaninstitucionalnom obezglavljivanju države i obesmišljavanju izbora.

“I to samo zato što je nekom iz opozicije palo na pamet da to zatraži, jer je svjestan svoje nesposobnosti da na izborima smijeni ovu vlast. Ti zahtjevi niti jesu niti će ikad biti prihvatljivi za nas u SD-u”, rekao je Šehović u intervjuu za Pobjedu.

On je istakao da je SD spremna za razgovore sa svima, ali ne i za ultimativne zahtjeve “kojima bi se u potpunosti obesmislio izborni proces”.

“Sporazum koji je u potpisan od opozicionih poslanika i organizatora protesta je svojevrsno priznanje da su se dogovorili – da se oko ničeg ozbiljnog nijesu mogli dogovoriti”, rekao je Šehović.

Prema njegovim riječima, tu osim potpuno nerealnog zahtjeva da im se ustupi vlast bez izbora, za koji su i oni svjesni da se nikad neće prihvatiti od vladajuće koalicije, nema nijednog slova o programskom opredjeljenju za koji se ta grupacija zalaže, o prioritetima u unutrašnjoj i vanjskoj politici, niti o bilo čemu drugom.

“Umjesto da u njemu napišu za šta se zalažu, koju politiku zagovaraju, mogli smo pročitati da su se dogovorili oko toga da bi za njih bilo jako lijepo da dobiju nezaslužene funkcije i da preuzmu poziciju premijera, kao i dvije trećine ministarskih mjesta. I sve to bez izbora”, rekao je Šehović.

Očigledno je, kaže Šehović, da su se i oni pomirili da na izborima nemaju šta da traže, budući da su svake u posljednjih nekoliko decenija izgubili.

“Upravo zato na takozvani “Sporazum za budućnost“ gledam kao na platformu za povratak u duboku prošlost i pretpolitičko društvo, iz kojeg smo se jedva iščupali”, rekao je Šehović.

On je upitao zašto bismo imali izbore, kad neko može u bilo kojem trenutku da zatraži nekakvu hibridnu prelaznu vladu.

“Da silom u nju ugura one koji su ne samo posljednje, nego i sve prethodne izbore izgubili, kao i one koji na izborima nikad nijesu ni odmjerili svoju snagu”, kazao je Šehović.

Najčitanije