fbpx
NaslovnicaCrna GoraSekulić: Demokrate ne žele dogovor

Sekulić: Demokrate ne žele dogovor

Podgorica, (MINA) – Demokrate su nakon više od četiri i po sata rada u Odboru za reformu izbornog i drugog zakonodavstva pokazale da ne žele bilo kakav dogovor, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) i član tog skupštinskog tijela, Predrag Sekulić.

Članovi Odbora nijesu se na današnjoj sjednici mogli dogovoriti da li bi to tijelo trebalo da čine radne grupe ili pododbori, kako su predložile Demokrate.

Sekulić je rekao da je nakon više od četiri i po sata rada u Odboru postalo više nego jasno da Demokrate ne žele bilo kakav dogovor.

„Nije to samo odnos prema DPS-u nego i ostalim partijama iz vladajuće koalicije, ali i prema nevladinim organizacijama (NVO) i kolegama iz akademske zajednice koje su poslednjih godinu i po radili na dobrim i demokratskim rješenjima kada su u pitanju izborni zakoni“, naveo je Sekulić u izjavi dostavljenoj medijima.

Kako je rekao, nije samo formalno-pravno pitanje da li će te radne podgrupe zvati tako ili nekim drugim terminom.

„U pitanju je da Demokrate sa jedne strane ucjenjuju DPS i sve nas koji želimo da radimo na obnovi izbornog povjerenja, a sa druge strane ne treba izgubiti iz vida da oni žele da ponište sve ono što je rađeno u proteklih godinu i po“, rekao je Sekulić.

On je kazao da će javnosti uskoro prezentovati da su u pitanju dobra rješenja, koja imaju podršku međunarodne zajednice i koja će doprinijeti apsolutnom vraćanju izbornog povjerenja kada su u pitanju političke partije.

„Čini mi se da građani imaju dovoljno povjerenja u izborni proces, samo što još treba mi političari da shvatimo da to povjerenje postoji“, dodao je Sekulić.

Kako je rekao, vjeruje da će u pokušati da još jednom sa kolegama iz opozicije nađu dobra rješenja.

“Izvjesno je da ćemo narednih dana imati priliku da se sretnemo sa predstavnicima Venecijanske komisije, OEBS-a i ODIR-a i da ćemo sa njima razmijeniti mišljenja o onome što su predložena rješenja koja smo usaglasili sa predstavnicima i akademske zajednice i NVO sektora”, zaključio je Sekulić.

Najčitanije