Sjednica prekinuta nakon odlaska opozicije

18
foto: MINA

Podgorica, (MINA) – Sjednica skupštinskog Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva prekinuta je nakon što su predstavnici opozicije napustili salu.

Prvi je sjednicu napustio poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević koji je tražio da se sjednica odgodi jer Administrativni odbor još nije razmatrao zahtjev Posebnog kluba poslanika da Aleksandar Damjanović bude imenovan u Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva.

„Prošlo je 20 dana, nije ni zakazana sjednica Administrativnog na kojoj bi se raspravljalo o zahtjevu Posebnog kluba. Nije dobro da krenemo sa radom, a da tu dilemu nijesmo riješili“, kazao je Konjević.

On je predložio da odgode sjednicu i zatraže od predsjednika Admnistrativnog odbora da u najprimjerenijem roku zakaže sjednicu tog tijela.

„Ja do izjašnjenja Administrativnog odbora i razrješenja dileme ne mogu da učestvujem u radu ovog odbora“, rekao je Konjević.

On je dodao da „nije dobro da sa manjkom legaliteta i legitimiteta ulazimo u ovaj posao“.

Predsjednik Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva Branimir Gvozdenović rekao je da to tijelo nije dobilo nikakav predlog Administrativnog odbora.

„Nijesam pristalica da odlažemo sjednicu, nego da iskomuniciramo sa Administrativnim odborom. Dugo smo čekali da zakažemo ovu sjednicu“, rekao je Gvozdenović.

On je prihvatio da se Konjevićev predlog stavi na glasanje. Za taj predlog, pored Konjevića, glasao je još samo Neđeljko Rudović, pet poslanika je bilo protiv a četiri uzdržana.

Konjević je nakon glasanja napustio sjednicu.

Poslanici Demokrata Momo Koprivica i Danilo Šaranović konstatovali su da, nakon odlaska Konjevića, nema kvoruma za rad odbora, iako su iz Službe Skupštine tvrdili drugačije.

Predstavnici Demokrata su ocijenili da se radi o opstrukciji rada Odbora, nakon čega su napustili sjednicu, a nakon njih to je učinio i Rudović.

Gvozdenović je, nakon odlaska opozicionih poslanika, prekinuo sjednicu.