fbpx
NaslovnicaCrna GoraSkupština aktivno učestvuje u jačanju demokratskih procesa

Skupština aktivno učestvuje u jačanju demokratskih procesa

Podgorica, (MINA) – Skupština Crne Gore aktivno učestvuje u jačanju demokratskih procesa i stvaranju boljeg političkog i društveno-ekonomskog ambijenta, poručio je predsjednik te institucije Ivan Brajović.

On je danas u Beogradu govorio na Generalnoj debati Interparlamentrane unije (IPU) na temu „Jačanje međunarodnog prava: parlamentarne uloge i mehanizmi, kao i doprinos regionalnoj saradnji“.

Brajović je istakao da se pravac koji je Crna Gora trasirala u proteklih 13 godina od obnove državnosti, zasniva upravo na vrijednostima solidarnosti, dijaloga, poštovanja različitosti koje čine najveće bogatstvo građanske, multietničke i multikonfesionalne Crne Gore.

„Kroz redovan skupštinski rad i intenzivniju komunikaciji sa građanima Skupština Crne Gore aktivno učestvuje u jačanju demokratskih procesa i stvaranju boljeg političkog i društveno-ekonomskog ambijenta“, istakao je Brajović.

On je kazao da je posljednjih godina Skupština Crne Gore ocijenjena kao najotvoreniji parlament u regionu, čemu je, kako je naveo, doprinijela neprekidna komunikacija sa građanima, medijima, civilnim društvom i međunarodnim partnerima.

Brajović je podsjetio da je Skupština, prepoznajući neophodnost uspostavljanja dijaloga i saradnje u regionu, još 2004. formirala Cetinjski parlamentarni forum, kao jednu od prvih regionalnih parlamentarnih inicijativa na Zapadnom Balkanu.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije